Biografija

Biografija1Dr Dragan Simić, je Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završio 1988. god.. Specijalizaciju iz Interne medicine završio je, takodje na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1998 godine sa odličnim uspehom. Subspecijalističke studije iz uže naučne oblasti Karidologija je završio 2011. god.

Magistrirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu (2002 god.), i vanredni je profesor na predmetu Interna medicina. Stalno je zaposlen u KCS, trenutno na poziciji načelnika odeljenja Kardiologija III.

Curriculum Vitae english – Dragan V. Simic

Profesor Dragan Simić se već dugi niz godina bavi lečenjem poremećaja krvnog pritiska i komplikacija ovog oboljenja, lečenjem koronarne bolesti uključujući i invazivne kardiološke metode (kateterizacija, dilatacija i postavljanje stenta u krvne sudove srca) i poremećajima srčanog ritma. Profesor Simić je nesebično posvećen ne samo lečenju svojih pacijenata i radu u akademskoj zajednici, već je poznati pobornik zdravog načina života i prevencije kardiovaskularnih oboljenja. Ova vrsta njegovog pristupa je poznata široj javnosti kroz brojne edukativne članke u štampanim medijma, kao kroz nastupe u elektronskim sredstvima informisanja. Ukoliko želite da saznate vise o njegovom stavu prema prevenciji kardiovaskularnih oboljenja ili lečenju različtih srčanih oboljenja možete pogledati isečke iz različitih članaka Ili snimke različitih emisija u kojima objašnjava svoj pristup.

Pored intenzivnog angažmana u toku svojih profesionalnih aktivnosti, profesor Dragan Simić je veoma posvećen naučnom radu. O tome svedoči veliki broj radova koji su štampani u prestižnim međunarodnim časopisima. Tako su rezultati doktorske disertacije profesora Simića štampani kao članak pod nazivom Byproducts of oxidative protein damage and antioxidant enzyme activities in plasma of patients with different degrees of essential hypertension u prestižnom časopisu Journal of Human Hypertension 2006 godine i citirani preko četrdeset puta – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16341053.

Pored toga istraživanja dr Simića obuhvatila su i oboljenja u kojima su praćene komplikacije infarkta miokarda – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14711178.

Najnoviji radovi profesora Simića bave se problematikom hroničnog popuštanja srca. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22633308

 

2 comments

 • Mirjana Radaković

  12. маја, 2015 at 20:16

  Poštovani,

  Pre godinu dana sam imala napad tahikardije i nakon urađenog EKG-a prvi put mi je registrovana depresija ST segmenta u DII, III, aVFV4-6 do 1mm.Poslata sam u Kamenicu gde je odrađen ultrazvuk, CT koronarografija, kompletna laboratorija i sem prolapsa mitralne valvule ništa nije utvrđeno.Nakon toga sam bila još na nekoliko pregleda kod kardiologa, rađen je i test opterećenja koji je bio u redu.Problem je što se meni ta depresija javlja na već nekoliko EKG-a i moj lekar ne zna zbog čega.Smatra da problem nije kardiološki nego da je posledica nečeg drugog, jer u krvi imam stalno povećane vrednosti CK (išle su i do 1500, pa padnu na 600 ali nikad ispod toga).CK-MB bude povećan samo ako je ukupni CK jako povećan, tj u sklopu ukupnog povećanja.Uporedo idem i na neurološke kontrole zbog sumnje na miozitis ili neku mišićnu bolest, ali za sada nije potvrđeno, iako ima promena na EMNG-u.Da li vi imate ideju zbog čega se to dešava? Subjektivno se ne osećam sasvim najbolje zadnjih godinu dana: imam česte slabosti i neku ošamućenost u glavi, povremeno i bolove u grudima.Od terapije pijem Presolol 50mg 1/4 +0+0, Mg 300 mg, Koenzim Q10 30 mg.Sve me to jako opterećuje jer imam 35 godina, nepušač sam, mršava, nemam hipertenziju, dijabetes, trebalo bi da pucam od snage a ja samo obilazim lekare u potrazi za pravim odgovorom.Unapred hvala!

  Reply

 • FirstMelody

  7. октобра, 2017 at 03:34

  I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic,
  you can earn additional bucks every month because you’ve got high quality content.
  If you want to know how to make extra bucks, search for:
  Mrdalekjd methods for $$$

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *